Imprezowe grzanki
Szwedzki stół z zapiekankami? a właściwie czemu nie!
oto moja alternatywa dla chipsów i paluszków na niezobowiązujących spotkaniach
składniki:
chleb tostowy - konieczny
reszta jest kwestią fantazji, upodobań, zaopatrzenia lodówki
na zdjęciach widac następujące zestawy
Wykonanie: cienko smarujemy kromki masełkiem, składniki takie jak: ser żółty, brie, mozzarella, pomidory, winogrona, oliwki - układamy na kromkach, szpinak uprzednio podsmażamy z czosnkiem, bakłażany - grillujemy na patelni także z dodatkiem czosnku, pieczarki podsmażamy dodając do zeszklonej cebulki.
Kanapki zapiekamy w piekarniku około 5 minut w temperaturze 180 C.
Po wyjęciu z piekarnika kroimy wzdłuż przekątnych, to już wg. upodobań, ja polecam podział na 4 części. Smacznego!!!
oto moja alternatywa dla chipsów i paluszków na niezobowiązujących spotkaniach
składniki:chleb tostowy - konieczny
reszta jest kwestią fantazji, upodobań, zaopatrzenia lodówki
na zdjęciach widac następujące zestawy
- szpinak, czosnek,
- białe winogrona, ser brie
- pomidory, mozzarella,
- pieczarki, cebulka, ser żółty
- oliwki, ser żółty
- bakłażan, ser żółty
Wykonanie: cienko smarujemy kromki masełkiem, składniki takie jak: ser żółty, brie, mozzarella, pomidory, winogrona, oliwki - układamy na kromkach, szpinak uprzednio podsmażamy z czosnkiem, bakłażany - grillujemy na patelni także z dodatkiem czosnku, pieczarki podsmażamy dodając do zeszklonej cebulki.
Kanapki zapiekamy w piekarniku około 5 minut w temperaturze 180 C.

Po wyjęciu z piekarnika kroimy wzdłuż przekątnych, to już wg. upodobań, ja polecam podział na 4 części. Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz