Włoski pasztecik drobiowy – Crostini con pate di fegato
Przepis, nie-przepis, inspiracja!
Czytałam sobie bez większego zainteresowania artykuł o jadłospisie sommelierów i tam trafiłam na tak smakowity opis kromek z pasztetem, że postanowiłam sama dojść do przepisu.
A więc,
dane:
skład - wątróbki drobiowe, oliwa, parmezan, kapary i czarne oliwki
proporcje - nieznane
sposób przyrządzenia - wg artykułu składniki zostały zmiksowane
reszta należy do mnie, o radości!
Czytałam sobie bez większego zainteresowania artykuł o jadłospisie sommelierów i tam trafiłam na tak smakowity opis kromek z pasztetem, że postanowiłam sama dojść do przepisu.
A więc,
dane:
skład - wątróbki drobiowe, oliwa, parmezan, kapary i czarne oliwki
proporcje - nieznane
sposób przyrządzenia - wg artykułu składniki zostały zmiksowane
reszta należy do mnie, o radości!
Komentarze
Prześlij komentarz